februarie 5, 2023

Inspectorii scolari, in… excursie la Bruxelles

17 inspectori scolari salajeni, insotiti de cate un reprezentant din partea Consiliului Judetean, Prefecturii si Primariei Zalau, se vor plimba saptamana viitoare prin Bruxelles, unde vor vizita si vor afla cu ce se ocupa Parlamentul Europei. Inspectorul scolar general Ioan Abrudan, care va face parte, si el, din delegatie, a tinut sa precizeze, ieri, intr-o conferinta de presa, ca fondurile pentru aceasta… excursie (aproximativ 210 euro de persoana) nu provin de la buget, ci sunt asigurate printr-o finantare europeana, in baza unui proiect castigat de Inspectoratul Scolar. Cat despre obiectivul acestei deplasari la Bruxelles, Abrudan ne-a declarat ca inspectorii se vor documenta, in cadrul unei conferinte de informare organizate special pentru ei, in legatura cu activitatea si rolul Parlamentului European, urmand ca la intoarcerea acasa sa disemineze… mult-asteptatele si importantele informatii. Bine ca ne-am lamurit si noi la ce sunt bune proiectele cu finantare europeana!!!
Pe langa “beneficiile” informationale ale acestei deplasari, de proiect se vor putea bucura, la propriu, toate scolile din judet, care scapa, cu siguranta, de orice inspectie saptamana viitoare (avand in vedere ca mai toti inspectorii vor fi la Bruxelles). Inspectorul scolar general adjunct Szabo Stefan ramane, insa, pe pozitii, el avand de coordonat sesiunea speciala a tezelor cu subiect unic, destinata elevilor care nu au putut sustine la timp tezele din primul semestru, ce incepe marti. Sesiunea speciala incepe marti, 10 februarie, cu teza la limba si literatura materna.
Precizari
Tot in conferinta de presa de ieri, Ioan Abrudan a tinut sa faca unele precizari fata de informatiile aparute in ziarul nostru de luni. Astfel, el a subliniat ca veniturile obtinute ca inspector scolar general nu sunt reprezentate doar de salariu (care, potrivit declaratiilor sale, este de… doar 3.700 de lei), ci si de diverse “bonificatii” rezultate din coordonarea, in calitate de sef al ISJ, a comisiilor de la examenele nationale. Cu alte cuvinte, castigul mediu lunar calculat de noi (conform declaratiei de avere) la nivelul anului 2007, de 4.636 de lei, este o insumare intre salariu si acele bonificatii (nu ca in ziarul nostru de luni ar fi aparut altceva!). Seful ISJ a declarat ca face aceste precizari “pentru a nu crea impresia colegilor ca sunt decalaje foarte mari in salariile din invatamant!”. Insa oricate precizari ar face inspectorul scolar general, aceste decalaje exista si sunt cunoscute de toata lumea.
Tabara pentru matematicieni
La Colegiul National “Silvania” Zalau se desfasoara, zilele acestea, cea de-a doua editie a Taberei de Matematica. Potrivit inspectorului scolar de specialitate, Mirel Matyas, la aceasta editie a taberei participa 86 de elevi (44 de gimnaziu si 42 de liceu) din centrele de excelenta Zalau, Simleu Silvaniei si Jibou, selectati pe baza rezultatelor obtinute la etapa locala a olimpiadei de matematica. Tabara include cursuri intensive de matematica, urmate, joi, de o testare pe baza temelor abordate la aceste cursuri. “In urma testului, cei mai buni elevi la fiecare clasa vor fi premiati.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut