ianuarie 31, 2023

Inspectorii sălăjeni verifică toți comercianții pentru sărbătorile fericite ale consumatorilor

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Sălaj, ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Sălaj și ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sălaj vor bate la ușile agenților economici care produc, depozitează și comercializează produse agroalimentare.

Potrivit planului de control, inspectorii instituţiilor menţionate vor efectua verificări, în cursul lunii decembrie, în pieţe agroalimentare, abatoare, măcelării, carmangerii, la unităţile care produc, depozitează sau comercializează produse de origine animală şi unităţi de alimentaţie publică.

Scopul, ca în fiecare an, este acela de a preveni îmbolnăvirile în rândul populației consumatoare de alimente, adică de face ca sălăjenii să își petreacă sărbătorile alături de cei dragi, nu prin spitale sau bolnavi la pat.

Protocolul de colaborare între cele trei instituții de control a fost aprobat de membrii Colegiului Prefectural Sălaj în cadrul şedinţei lunare organizată miercuri, document prin care ”se urmărește ca activitatea de control oficial al alimentelor să răspundă cerințelor prevăzute de legislația în domeniu, metodele si mijloacele practice care pot fi folosite pentru aplicarea unui sistem de control oficial, să fie în conformitate cu cerințele Uniunii Europene, să se realizeze, în condițiile legii, acțiuni și măsuri speciale avand ca scop prevenirea, eliminarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea publică și a animalelor”.

Echipele de control și operatorii economici care urmează a fi controlați se vor stabili de către conducerile
celor trei instituții ținându-se cont de încadrarea pe grupe de risc a unităților. Centralizarea datelor rezultate în urma controalelor se va face la sfârșitul perioadei de control și va fi prezentată conducerii celor trei instituții semnatare ale protocolului.

Controalele vor demara în 19 decembrie și se vor încheia abia în 30 decembrie, excepție fiind zilele de Crăciun și Ajunul Anului Nou. Vor fi controlați toți agenții economici din Sărmășag și bazinul Sărmășag, Jibou și bazinul Jibou, Crasna și bazinul Crasna, Șimleu și localitățile învecinate, Cehu Silvaniei și bazinul Cehu, Zalău și zona apropiată, Ileanda și zona Valea Someșului, Hida și Valea Almașului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut