Inspectorii Garzii de Mediu se lupta sa faca ordine la carierele de piatra din Marca

Inspectorii Garzii de Mediu se lupta sa faca  ordine la carierele de piatra din Marca

O firma a fost amendata luna trecuta cu 50.000 de lei

rn

Inspectorii Comisariatului Judetean Salaj al Garzii de Mediu au amendat luna trecuta cu 50.000 de lei firma MC Trans SRL, care exploateaza cariera de piatra din satul Port, comuna Marca. Inspectorii de mediu au decis si sa suspende activitatea firmei pana la intrarea legalitate.
Motivul pentru care Garda de Mediu Salaj a aplicat sanctiunile este ca MC Trans SRL nu respecta prevederile autorizatiei de mediu, mai exact exploateaza piatra din afara perimetrului autorizat.
Cariera de piatra din Port exploatata de MC Trans SRL se afla situata pe Dealul Curatu in apropiere de aria protejata Muntele Ses. Tot pe Dealul Curatu din satul Port mai functioneaza o cariera de piatra exploatata de Cocos SRL, care a fost si ea amendata anul trecut pentru acelasi fel de probleme.
Cariele de piatra Cocos SRL si MC Trans SRL sunt infiintate pe terenurile concesionate de la Composesoratul Port, cel care a si sesizat Garda de Mediu. Ambele cariere de piatra sunt administrate de doi frati, pe nume Cocos.
Si in anul 2013 au fost mari probleme la carierele de piatra din Port. Atunci s-au produs pagube insemnate, dupa ce o societate comerciala care se ocupa cu exploatarea unei cariere de piatra situata pe raza localitatii Port a depozitat la marginea acesteia, in mod necorespunzator, deseu de cariera. Deseul s-a scurs pe o panta abrupta in padurea de pin din imediata apropiere, mai multi arbori fiind doborati sub greutatea acestuia. “n urma scurgerii deseului de cariera in padure au fost degradati 41 de arbori din speciile pin si gorun. De asemenea, deseul scurs a ocupat peste o jumatate de hectar din fondul forestier national, fapt ce a dus la scoaterea acestei suprafete din fond. Paguba produsa in dauna Composesoratului Port se ridica la aproximativ 1.543.885 de lei.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *