decembrie 7, 2022

Inspectoratul Scolar din Salaj este dovada ca in invatamant influenta politica e mai valoroasa decat criteriile de performanta

In tara e agitatie mare prin Inspectoratele Scolare, dupa ce ministrul Educatiei, Liviu Pop, a demis vineri, dintr-un foc, 14 inspectori generali. In Salaj e insa liniste. Inspectorul scolar general Maria Pop nu a fost pe lista neagra a ministrului, iar inspectorul scolar general adjunct, Dari Toma (UDMR), ocupa postul prin detasare. 

Dupa valul de demiteri si pe fondul existentei unor posturi de adjuncti vacante, Ministerul Educatiei a anuntat ca organizeaza o selectie pentru ocuparea unor functii de conducere din inspectoratele scolare judetene in anul scolar 2017 – 2018. O circulara a Ministerului ii invita pe cei interesati sa ocupe posturile libere sa trimita pana ieri, 23 august, ora 14.00, un CV si o scrisoare de intentie pe adresa Ministerului. “n Salaj nu-i cazul, desi pe site-ul Ministerului Educatiei apare ca post temporar vacant si postul de inspector scolar general adjunct, pe care UDMR-istul Dari Toma il ocupa prin detasare din luna iulie, dupa ce fosta adjuncta Irina Kovacs (UDMR) a plecat secretar de stat.
“Postul de inspector scolar general adjunct a devenit vacant dupa ce doamna Irina Kovacs a plecat ca secretar de stat in Ministerul Educatiei. Eu am fost detasat in interesul invatamantului pana la finalul anului scolar, adica 31 august”, ne spune Dari Toma.
Iar dupa ce-i expira detasarea, adica numirea fara concurs, de la data de 1 septembrie se va face o alta detasare. Si Dari Toma e sigur ca postul ii va reveni tot lui. Tot fara concurs, pentru ca titularul postului este, in continuare, Irina Kovacs, chiar daca ea este acum secretar de stat. Asadar, pana cand aceasta se va intoarce pe functie, postul va fi ocupat prin detasari succesive. Va fi scos la concurs abia in momentul in care Irina Kovacs nu va mai fi titulara. Iar detasat va fi, de fiecare data, o persoana sustinuta si propusa de UDMR. “n baza intelegerii politice locale, acest post revine minoritatii maghiare.

UDMR-istul Dari Toma a venit la ISJ
de la Liceul Tehnologic Sarmasag

Postul de inspector scolar general adjunct la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Salaj a devenit vacant dupa ce Irina Kovacs (UDMR) a plecat ca secretar de stat in Ministerul Educatiei. UDMR Salaj a facut o noua propunere pentru ocuparea acestei functii, nominalizandu-l pe Dari Toma, consilier judetean, unul dintre cei mai vechi membri de partid. Dari Toma a fost directorul Liceului Tehnologic din Sarmasag pana la numirea in functia de adjunct la ISJ. Este inginer de profesie. Liceul Tehnologic din Sarmasag, condus mai bine de zece ani de Dari Toma, este insa unul din liceele salajene cu rezultate slabe. Anul acesta, de exemplu, doar doi elevi de la Liceul Tehnologic din Sarmasag au reusit sa promoveze Bacalaureatul, iar anul trecut liceul a avut opt promovati la bac.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *