septembrie 28, 2022

Inspectoratul Scolar a uitat de un profesor cu rezultate cand a propus premii in bani de Ziua Educatiei

Primaria Zalau repara gafa si aloca bani de la ajutor social pentru a-i acorda profesoaarei Tunde Kovacs, de la Liceul Pedagogic "Gheorghe Sincai", premiul de 500 de lei

rn

Consiliul Local Zalau a aprobat, prin rectificarea bugetara facuta in 29 noiembrie, acordarea unui premiu de 500 de lei unui profesor cu rezultate la olimpida nationala, pentru ca Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Salaj a omis sa-l treaca pe lista premiatilor de Ziua Internationala a Educatiei, la inceput de octombrie, cand dascalii cu rezultate au fost recompensati cu premii in bani.
Directia Resurse Umane, Monitarizare Unitati de Invatamant a Primariei Zalau a propus identificarea de resurse financiare pentru acordarea premiului pentru un cadru didactic care activeaza la Centrul Judetean de Excelenta si a obtinut rezultate la OIimpiada nationala de Limba si Literatura Maghiara. Asta dupa ce dascalul in cauza nu a fost premiat cu ocazia Zilei Educatiei, la fel cu colegii sai cu rezultate similare, fiind omis din listele transmise de catre ISJ Salaj.
Este vorba de profesorul de Limba si Literatura Maghiara Tunde Kovacs, de la Liceul Pedagogic "Gheorghe Sincai" din Zalau.
Directia Resurse Umane a propus alocarea sumei de 500 lei prin redistribuirea sumei de la capitolul ajutor social. in vederea acordarii premiului de 500 de lei.
Premierea profesorilor cu rezultate, de Ziua Internationala a Educatiei, in 5 octombrie, s-a facut pe baza listelor transmise de Centrul Judetean de Excelenta, condus de profesorul Ioana Tuduce, care este si consilier local PSD. Tuduce este prin urmare responsabila de faptul ca profesora nu a fost trecuta pe liste si nu a fost premiata pe 5 octombrie.
"Centrul Judetean de Excelenta functioneaza sub coordonarea Inspectoratului Scolar Judetean Salaj. Centrul Judetean de Excelenta este condus de la infiintare de profesorul Ioana Tuduce. Listele cu profesorii premiati, profesori care au activat in cadrul Centrului Judetean de Excelenta, au fost trimise direct la Primarie de catre directorul Ioana Tuduce, la solicitarea Primariei", ne-a transmis Inspectoratul Scolar Judetean Salaj.
Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Salaj a organizat in 5 octombrie, în cadrul Zilei Internationale a Educatiei, manifestari dedicate celebrarii performantei elevilor si profesionalismului dascalilor salajeni. In cadrul evenimentelor organizate sub egida "Gala Educatiei 2018", Consiliul Judetean Salaj si Primaria Municipiului Zalau au premiat performanta în educatie.
Consiliul Judetean Salaj a alocat suma de 42.000 de lei, pentru 221 de elevi si 131 de profesori din judet. Pentru locul I – 150 de lei, locul II – 100 de lei si locul III – 50 de lei.
Primaria Municipiului Zalau a alocat suma de 66.500 de lei pentru cei 101 elevi si 72 de profesori zalauani. Valoarea sumelor acordate premiantilor au fost cuprinse între 100 de lei, pentru premiu special la concursuri nationale, si 1.000 de lei, pentru locul I la olimpiade internationale. Profesorii îndrumatori, au primit intre 350 de lei si 500 de lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.