Inspectoratul impune scolilor planuri de pregatire suplimentara a elevilor

Rezultatele slabe ale elevilor salajeni de clasa a VIII-a si de clasa a XII-a de la simularile examenelor nationale din acest an ii determina pe responsabilii din invatamantul salajean sa ia masuri pentru remedierea situatiei. La nivelul Salajului, cifrele sunt graitoare. Nici jumatate din cei peste 2.000 de candidati la simularea Evaluarii Nationale din februarie nu au obtinut nota de trecere. Procentul de promovabilitate la acest examen a fost de 49,26 la suta. La testul maturitatii, doar 41,7 la suta dintre liceenii salajeni participanti au trecut proba obligatorie a profilului, 54 la suta au promovat la exa-menul de Limba romana, iar proba la alegere a profilului a fost promovata de numai 57,7 la suta dintre candidati.
În cadrul sedintei de Colegiu Prefectural de vineri, inspectorul scolar general al ISJ Salaj, Gheorghe Bancea, a prezentat cateva dintre masurile stabilite de fiecare scoala in parte pentru ameliorarea situatiei. Întalnirile cu parintii in care s-au analizat rezultatele elevilor, discutarea lucrarilor si a subiectelor la nivelul fiecarei clase cu elevii implicati, dar si stabilirea de catre fiecare scoala in parte a unuistop_coloana program suplimentar de pregatire a elevilor se afla printre cele precizate de Gheorghe Bancea. „În luna mai o sa avem o situatie exacta a fiecarei unitati de invatamant, cu programul stabilit pentru orele de pregatire suplimentara, cu numarul de sedinte cu parintii care s-au organizat in fiecare unitate de invatamant, iar daca vor fi rezultate in urma unor testari suplimentare, le vom comunica si pe acestea”, mai spune inspectorul scolar general.
Ionel Ciunt, prefectul judetului, apreciaza ca intocmirea unui astfel de program special pentru pregatirea elevilor ce urmeaza sa sustina examenul de Evaluare Nationala si bacalaureat este imperios necesara, pentru ca „la final, cand tragem linie si adunam ce am facut bine sau ce nu am facut bine, sa dea cu plus”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *