Inspector salajean de la Cadastru cercetat pentru luare de mita

Markus Tibor Istvan lua bani de la topografi, potrivit procurorilor


 Markus Tibor Istvan inspector al Biroului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Salaj este cercetat pentru luare de mita, fiind plasat de procurori sub masura controlului judiciar pentru 30 de zile.

Procurorii spun ca inculpatul, în calitate de inspector în cadrul B.C.P.I. SALAJ a primit în mod repetat sume de bani de la topografi autorizati, în legatura cu îndeplinirea atributiilor de serviciu. Din probele administrate pâna în prezent rezulta ca inculpatul a primit în total aproximativ 12.000 lei .
Joi, 26 noiembrie, au fost efectuate sapte perchezitii la institutii publice si la domiciliul unor persoane fizice. Fata de inculpat, la data de 27 noiembrie s-a dispus retinerea pe o durata de 24 de ore, masura fiind urmata de masura stop_coloana preventiva  a controlului judiciar pe o perioada de 30 de zile, dispunându-se si interzicerea exercitarii functiei.
Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea IPJ Salaj, SRI – Directia Judeteana Salaj, DGA – Serviciul Judetean Salaj.
Cercetarile continua în vederea lamuririi împrejurarilor cauzei si stabilirii raspunderii penale, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *