Insolventa “ciupeste” din banii salariatilor Cuprom

Cei 260 de salariati ai fabricii Cuprom Zalau nu s-au ales cu prima de Craciun prevazuta in contractul colectiv de munca (300 de lei pentru fiecare persoana), societatea intrand, la inceputul lunii decembrie, in insolventa. In plus, cei 20 de angajati disponibilizati la finele anului trecut nu au primit decat jumatate din platile compensatorii.
“Toti angajatii sunt, in acest moment, in vacanta, urmand sa reia lucrul in 12 ianuarie. Dupa aceea, vom solicita intrunirea comisiei paritare, in cadrul careia vom ridica problema sumelor neachitate”, ne-a declarat Ioan Blaj, liderul sindicatului din fabrica. Potrivit spuselor sale, personalul fabricii a ramas fara bonusul de sarbatori, in conditiile in care compania nu dispune de lichiditati. Pentru a stabili ce masuri vor fi luate in vederea recuperarii banilor, imediat dupa intoarcerea din vacanta, liderii sindicali se vor consulta cu angajatii. In cazul in care conducerea Cuprom nu va fi de acord nici macar cu plata esalonata a primelor restante, Blaj nu exclude actionarea in instanta companiei.
Reprezentantul salariatilor a tinut sa precizeze ca problemele existente la uzina Cuprom Baia Mare – trimiterea in somaj tehnic a 180 din cei 280 de angajati, pana in primavara – nu vor afecta si fabrica din Zalau.
Precizam ca, pe 3 decembrie 2008, Tribunalul Bucuresti a hotarat deschiderea procedurii de insolventa impotriva companiei Cuprom Bucuresti, la cererea creditorului Expert Consultancy, o firma de consultanta inregistrata in capitala.
Principalii actionari ai Cuprom sunt Horia Simu si Horia Pitulea, care au preluat, incepand din 2003 cele doua fabrici romanesti de cupru – fosta Phoenix Baia Mare si fosta Elcond Zalau, dar si doua institute de proiectare si cercetare.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *