Înșelăciune la Pria: Apă de la robinetul din curte, vândută cu eticheta unei mărci cunoscute

Doi bărbați, unul din localitatea sălăjeană Pria și unul din Oradea, sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și înșelăciune. Polițiștii îi suspectează că vindeau apă în recipienți purtând însemnele unei mărci cunoscute, cauzând astfel un prejudiciu de 50 de mii de lei și punând în periocol sănătatea consumatorilor.

În 23 aprilie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și cei ai Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au efectuat o percheziție domiciliară la o societate comercială din județul Sălaj, pentru documentarea și probarea activității infracționale a doi bărbați, de 32 de ani, din municipiul Oradea și de 63 de ani, din localitatea Pria, județul Sălaj, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și înșelăciune. 

“În urma cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii de investigare a criminalității economice bihoreni îi bănuiesc pe bărbatul de 32 de ani, din Oradea, că, în calitate de angajat al unei societăți comerciale cu sediul în municipiul București și pe bărbatul de 63 de ani, din Pria, persoană fizică care deține spațiul comercial din Pria,percheziționat de polițiștii bihoreni, că, în perioada iunie 2020 – prezent, ar fi  indus în eroare mai multe persoane fizice și juridice prin vânzarea de apă în recipienți purtând însemnele mărcii înregistrate deținută de societatea comercială bucureșteană, fără ca apa comercializată de cei doi să fie certificată în ceea ce privește calitatea prevăzută în normele societății deținătoare a mărcii, punând astfel în pericol sănătatea consumatorilor și prejudiciind atât cumpărătorii, cât și societatea deținătoare a mărcii”, au precizat reprezentanții IPJ Bihor.

Totodată, orădeanul de 32 de ani este bănuit de polițiști că, în perioada iunie 2020 – prezent, ar fi ascuns sursa impozabilă sau taxabilă prin comercializarea de apă în bidoane etichetate în mod nelegal către diverse persoane fizice și juridice, fără a declara operațiunile comerciale desfășurate către organul fiscal competent, prejudiciind astfel bugetul general consolidat al statului.

În urma percheziției domiciliare, anchetatorii au descoperit și ridicat în vederea cercetărilor  26 de bidoane de apa de 19 litri fiecare, purtând însemnele mărcii deținute de societatea comercială bucureșteană, fără sigilii și 282 de capace din plastic. De asemenea, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bihor au ridicat o probă de apă de la furtunul de la care erau alimentate respectivele bidoane.

Prejudiciul estimat în cauză este de 50.000 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor două persoane.

About Author

12 Replies to “Înșelăciune la Pria: Apă de la robinetul din curte, vândută cu eticheta unei mărci cunoscute”

  1. Acest personaj sinistru pe care toata lumea stie cum il cheama a facut mult rau in Pria. De cand il stiu numai de mizerii se ocupa. Ar fi timpul sa raspunda pentru toate!

  2. Ce destept e autorul articolului.. pana la urma apa de la robinet e buna de baut sau nu? In articol scrie ca apa pe care o vand astia ar putea pune in pericol sanatatea consumatorilor. Voi spune tuturor cunoscutilor sa nu mai foloseasca apa de la retea pentru ca asa scrie in Graiul Salajului

    1. Este o inselaciune, o escrocherie. NU este relevant faptul ca apa de la robinet este buna, ci ca a fost pusa in bidoane cu inscriptie de brand, ca apa plata, altfel decat cea de la chiuveta care e gratis. hai sa nu ne facem ca nu vedem padurea de copaci. Este o infractiune, nu degeaba IPJ Bihor a postat comunicatul pe site ul institutiei si nu degeaba exista dosar penal. ne-am obisnuit sa luam apararea infractorilor pe motive aberante. Nu vezi ca e inselaciune, ca ainselat clientii? Nu iti este clar???

  3. Sa nu mai beti/folositi apa de la robinet pentru ca asa scrie in acest articol!!! Ne pune sanatatea in pericol!! Eu v-am tot spus de atata timp ca nu-i buna apa de la retea, dar acum e oficial

  4. Sa nu mai beti/folositi apa de la robinet pentru ca ne pune sanatatea in pericol!!! Chiar si autorul articolului o spune. Eu v-am spus de mai mult timp ca nu-i buna. Iar acum ati aflat si voi in mod oficial

  5. Mai tantalaiilor, unde scrie ca apa provenea de la rețeaua publică de alimentare cu apă! În articol se precizează că apa provenea de la un robinet probabil mizerabil, nesupus verificărilor sanitare, iar îmbutelierea ei se făcea în recipiente și condiții la fel de dubioase! Da amu no….tzaranii se apără între ei!

    1. Exact! O sursa NEAUTORIZATA, in care se pot infiltra fecale, dejectii, reziduuri, care DA, POT PUNE IN PERICOL VIATA OAMENILOR. hai sa le luam apararea, nu? Te doare capul!

  6. La Pria nici palinca nu mai e ce a fost …d apoi apa??o fi de la zaharicalele de la palinci aruncate pe vale de polueaza panza freatica….cred ca Sonea se rasuceste in mormant…..

  7. poate panza freatica e poluata de la zaharicalele de la palinci……ca tot se arunca pe vale…Sonea se rasuceste in mormant…ca nici apa de acolo nu mai e ce a fost…d apoi palincutza……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *