Inscrierea pentru definitivat se face pană in 20 noiembrie

Profesorii care vor să participe la examenul de definitivare în învățământ în anul 2016 trebuie să transmită dosarele de înscriere la inspectoratele școlare până la data de 20 noiembrie a.c., potrivit calendarului acestui examen, publicat în Monitorul Oficial. În perioada 23 noiembrie – 18 decembrie 2015, candidații vor fi înregistrați și vor fi înștiințați dacă dosarele lor au fost admise sau respinse; până la 17 iunie 2016 vor fi efectuate inspecțiile la clasă, iar perioada 17 – 30 iunie 2016 va fi rezervată completării dosarelor și validării datelor de înscriere existente în aplicația electronică. Pe 4 august 2016 va avea loc proba scrisă, pe 11 august 2016 se vor afișa rezultatele, în perioada 11 – 12 august 2016 vor fi înregistrate contestațiile, iar pe 18 august 2016 vor fi afișate rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor.
Examenul național de definitivat în învățământ promovat acordă dreptul cadrului didactic de a-și desfășura activitatea la catedră ca profesor titular calificat.
stop_coloana Examenul – unul dintre cele mai dificile din cariera unui profesor – constă în susținerea a cel puțin două inspecții speciale la clasă si o probă scrisă, iar nota minimă pentru promovare este 8.00. Cadrele didactice care nu obțin definitivarea în învățământ pot fi angajate numai pe perioadă determinată, cu statut de profesor debutant.
Potrivit lui Marcel Lucaciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, anul acesta, în Sălaj procentul de promovabilitate înregistrat la acest examen a fost de aproximativ 50,90 la sută. În Sălaj au susținut proba scrisă 110 candidați. 56 au obținut note peste 8. Din rândul celor 54 “picați”, șapte au luat note sub cinci.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut