FC Silvania |imleu Silvaniei – FC Bihor 1-0 (1-0)
Cu aceasta expresie si-a inceput interventia in conferinta de presa Dacian Nastai, antrenorul echipei din Simleu. Si nu a gresit cu nimic, confirmand spiritul de lupta al elevilor sai in partida de sambata, de pe Terenul „Magura”, disputat cu mai titrata echipa bihoreana, FC Bihor. Din startul meciului s-a vazut ca simleuanii nu vor ceda usor pe propriul teren, dim-potriva, dorinta lor a fost sa confirme ca la Baia Mare victoria lor nu a fost intamplatoare. Dupa un inceput de tatonare, in minutul 21 spectatorii veniti la meci au avut prima teresarire de bucurie, dar mingea trimisa de Brata, din lovitura libera a scuturat doar plasa laterala. Peste doua minute oradenii si-au aratat coltii, tot din lovitura libera, dar portarul gazdelor, Gabor Gabriel a prins cu siguranta.
Golul mult asteptat, care avea sa consfinteasca pe final si victoria, a venit in minutul 45, cand Gavrilescu a primit o minge pe partea stanga de atac, a patruns vijelios in careul oaspetilor, iar de la 14-15 m a lobat balonul in poarta aparata de Fildan. Repriza a doua a fost de lupta, cu numeroase faze da atac la cele doua porti, rezultand o intalnire agreabila, punctata si de doua mingi care au zguduit transversala oaspetilor (in min.58 si 74), autor acelasi ghinionist Petcut. Cu 15 minute inainte de finalul partidei, Andor de la FC Bihor l-a pus la grea incercare pa Gabor, cu un sut puternic din afara careului de 16 metri, dar acesta a respins cu siguranta in corner.
Alte rezultate: Rm.Valcea- CFR Craiova 2-2, Dacia Mioveni- FC Baia Mare 1-1, Drobeta – Muresul Deva 2-0, „U”Cluj – FC Arges 2-0, Jiul – Minerul Lupeni 2-0, Ariesul – FCM Tg.Mures 1-1, UTA – CS Otopeni 1-0, Fortuna Covaci a stat. Silvania a urcat pe locul 10 cu 18 puncte.
Urmatoarea partida a Silvaniei, miercuri, 25 noiembrie, de la ora 14,00, restanta cu FCM Tg.Mures.
Vom reveni.
FC Silvania:
Gabor, Muntean, Muresan Onet, Brata (min.89 Sulea), Lupo, Svarczkope, Bente (min.60 Villand), Petcut, Gavrilescu, Suteu (min. 77 Edvan). Antrenor Dacian Nastai.
FC Bihor:
Fildan, Letan, Ambrus, Tinc, Achim, Pop, Filip, Novak, Florut (min.18 Andor), Lukacs, Bucur (min.63 Sanda). Antrenor Ovidiu Lazar.
Caseta tehnica: Cornere 2-7, cartonase galbene 3-3.