octombrie 1, 2022

Infractorii vor putea primi despagubiri de mii de euro pentru detentia in conditii improprii

Nimeni altul decat ministrul Justitiei din actualul Guvern Dancila, Tudorel Toader, a anuntat ca, din cauza conditiilor improprii de detentie, pe langa recursul compensatoriu in urma caruia detinutii sunt scutiti de o parte din pedeapsa, intentioneaza sa-i despagubeasca pe infractorii care si-au ispasit pedepsele in penitenciare in perioada 2012 – 2017.

rn

Conform unor calcule ale Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, aceasta operatiune va costa bugetul de stat intre 370 si 550 de milioane de euro.

rn

Concret, sindicalistii sustin ca masura va avea o importanta influenta bugetara, avand in vedere numarul mare de fosti detinuti care vor beneficia de sume cuprinse intre 5 si 8 euro pe zi de detentie in conditii improprii.

rn

„La un rulaj total al detinutilor estimat pentru perioada 2012 – 2017 de 92.000 de detinuti, acestia fiind beneficiarii, costurile totale pentru bugetul de stat se vor ridica la o suma cuprinsa intre 370 milioane de euro (la o despagubire de 5 euro pe zi de detinut) si 550 milioane de euro (la o despagubire de 8 euro pe zi de detinut)”, arata FSANP intr-un comunicat.

rn

Suma maxima care ar putea fi obtinuta de un detinut pentru o perioada de 5 ani ar urma sa fie de 9.125 de euro (la o despagubire de 5 euro pe zi de detinut) sau de 14.600 euro (la o despagubire de 8 euro pe zi de detinut).

rn

„CEDO nu a cerut niciodata despagubirea infractorilor, nu a impus masuri obligatorii, ci doar a cerut imbunatatirea conditiilor din penitenciare”, sustin sindicalistii din Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.