Până la această oră, la nivelul județului Sălaj polițiștii au constatat două fapte de natură penală, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care au avut loc acestea, în cadrul a două dosare penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fraudă la vot și coruperea alegătorilor.

Polițiștii Secției nr.5 Poliție Rurală Hida au fost sesizați de președintele unui birou electoral cu privire la un incident la secția de votare din localitatea Ugruțiu, județul Sălaj.

O echipă de cercetare a incidentelor electorale s-a deplasat la fața locului și, în urma verificărilor efectuate, a constatat că două femei de 48 și 57 de ani, având domiciliile în alte localități decât în cea a secției de votare, au votat pentru alegerile locale, fără a avea acest drept.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă la vot.

Totodată, polițiștii din Șimleu Silvaniei au fost sesizați, în urma unui apel primit la 112, cu privire la faptul că un bărbat aflat în proximitatea secției de votare din localitatea Pusta împarte băuturi răcoritoare alegătorilor, cu scopul de a influența votul acestora.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, persoana bănuită de comiterea faptei fiind un bărbat de 42 de ani, din Șimleu Silvaniei.

Polițiștii din Șimleu Silvaniei continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de coruperea alegătorilor.