SondajRSS Feed

Informare de presa - A venit ursul in Salaj

26 Iunie 2019

Semnalarea prezentei mai multor exemplare de urs brun pe raza judetului Salaj, pe raza comunei Buciumi, dar si in alte zone din judet, a fost subiectul unei intalniri convocate marti, de catre prefectul judetului Salaj, Florin Florian, la sediul institutiei, cu reprezentanti ai Directiei Silvice, Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS), Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu, Agentiei de Mediu, Serviciul teritorial judetean al Agentiei Nationale pentru Arii Naturale Protejate si primariei comunei Buciumi.

Potrivit estimarii AJVPS Salaj, in judet a fost confirmata, pana la aceasta data, prezenta a trei ursi adulti masculi si a unei ursoaice cu doi pui.

in cadrul intalnirii s-a subliniat faptul ca ursul brun este o specie cu protectie stricta, pentru care este interzisa capturarea, uciderea sau vatamarea.

Totusi, conform legislatiei in vigoare, in anumite situatii, precum cele vizand interesul sanatatii si securitatii publice, se pot stabili derogari, cu conditia ca masurile derogatorii sa nu fie in detrimentul mentinerii populatiilor speciilor respective intr-o stare de conservare favorabila, in arealul lor natural.

Informare de presa - A venit ursul in Salaj

Dat fiind faptul ca Salajul nu face parte din arealul natural al ursul brun, iar prezenta lor nu a fost semnalata la evaluarile anuale ale efectivelor de vanat, conform datelor AJVPS, la intalnirea de luni s-a stabilit ca cea mai buna masura este relocarea exemplarelor de urs prezente pe raza judetului.

in acest sens, institutiile abilitate vor lua toate masurile necesare si vor propune autoritatii publice centrale pentru protectia mediului, prin Directia Biodiversitate, relocarea exemplarelor de urs din Salaj.

Conform legii, relocarea ursilor se realizeaza in prezenta personalului tehnic de specialitate, dupa ce au fost monitorizati si inventariati.

Institutia Prefectului - Judetul Salaj

Vizualizari 2030
Comentarii articol (4)

>

in 26 Iunie 2019 9:09

ne-am scos cu arealul ursilor , \r\naltfel era vai de cipercarii si ciurdarii nostri... \r\nVerificati si padurea de pe langa drumul care leaga Treznea-Romanasi, pare sa fie urs si pe acolo , sunt urme in desisuri ...

Urme de laba...>

in 26 Iunie 2019 11:30

sa-i,oarece urme de laba sunt in zona....Credeam ca au iesit politicienii la iarba verde!\r\n

>

in 26 Iunie 2019 12:42

Asta ne mai lipsea că in rest avem de toate,,,,saracii urși nu e milă de ei pt că vor muri de foame!!

>

in 26 Iunie 2019 15:40

Nu te speria, ciuma roșie vine in ajutor și nu-i vor lăsa să moară de foame. Poate dublează împrumuturile dar vor fi salvatorii animalutelor. Atenție pot apărea și pe liste de votare.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.