septembrie 23, 2023

Uniunea Europeană sprijină apicultura
Comisia Europeană a aprobat recent programele naţionale ale celor 27 de state privind ameliorarea producţiei şi comercializării produselor apicole pe perioada 2011-2013. Contribuţia Uniunii Europene la finanţarea acestor programe a crescut cu aprope 25 la sută faţă de perioada precedentă, 2008-2010, de la 26 milioane euro la 32 milioane euro pe an. Programele cuprind diferite măsuri: controlul varoozei, raţionalizarea transhumanţei, sprijin pentru laboratoare, refacerea efectivelor de albine etc. Toate cele 27 de programe sunt eligibile pentru cofinanţare.

Tractoare agricole sub licenţa Belarus
Fabrica de construcţii metalice şi tractoare forestiere IRUM Reghin va ieşi pe piaţă in această lună cu tractoare agricole sub licenţa din Belarus. Mostre din noile produse au fost expuse deja la targul ^Produs in Mureş^. Surse din cadrul IRUM Rghin au declarat că urmează să fie inaugurată oficial in 15 octombrie o nouă linie de producţie, pentru tractoare agricole, sub licenţa Belarus.

Recensămantul agricol papă banii fermierilor
Institutul Naţional de Statistică a atribuit, fără licitaţie un contract in valoare de 860 de mii de euro pentru tipărirea de formulare şi pliante in vederea realizării Recensămantului General Agricol, activitate care va fi realizată in perioada 2 decembrie 2010-31 ianuarie 2011. Această achiziţie are loc in perioada in care sindicatele fermierilor şi lucrătorilor din industria alimentară organizează acţiuni de protest la adresa politicilor Guvernului, acuzand proasta finanţare a sistemului şi lipsa de interes in ceea ce priveşte implementarea proiectelor finanţate din fonduri comunitare.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut