octombrie 7, 2022

INEDIT-Comorile Salajului-Cuciulat

Graiul Salajului deschide astazi o serie de prezentari ale celor mai inedite locuri din judet ce pot deveni destinatie de week-end. Comorile Salajului asteapta sa fie descoperite.

Cuciulat – lacul si pestera
Unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat din Salaj este Cuciulatul. Aici avem o pestera deschisa in cariera de calcar cu cateva picturi rupestre ce dateaza de la sfarsitul perioadei paleoliticului superior (12.000 de ani in urma) si de la inceputul mezoliticului, reprezentand un cal, o felina, o figura umana, silueta unei pasari si care se inscriu printre cele mai vechi picturi ale genului din Europa centrala si de sud-est.

Lacul de la Cuciulat s-a format in urma sapaturilor de la cariera. Desi nu se cunoaste adancimea lacului, se speculeaza ca ar avea legatura cu albia Somesului si cu pestera din apropiere. De-a lungul timpului, lacul a suferit o serie de transformari si, in ciuda faptului ca s-a incercat de mai multe ori acoperirea lui, nu s-a reusit inca.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.