februarie 5, 2023

Industria judetului, in declin

Productia industriala realizata in Salaj in primele unsprezece luni ale anului trecut a inregistrat o scadere semnificativa comparativ cu situatia la nivel national. Astfel, daca la nivelul intregii tari, productia industriala a crescut cu 2,5%, in judetul nostru a scazut cu 5,2% fata de aceeasi perioada a anului precedent, reiese dintr-un raport al Directiei Judetene de Statistica (DJS) Salaj.
Valoarea livrarilor de produse industriale in intervalul ianuarie-noiembrie s-a apropiat de 2,7 miliarde de lei, din care, la export au fost livrate produse in valoare de aproape 703 milioane de lei, cu 19,8% mai mult decat in perioada corespunzatoare din anul precedent.
In ceea ce priveste valoarea stocurilor de produse finite din industrie, acesta era, la sfarsitul lunii noiembrie, de 110 milioane de lei, in scadere cu 8,6 milioane de lei fata de stocul existent in luna anterioara.
Un trend descendent a urmat si cifra de afaceri a societatilor salajene care activeaza in sectorul industriei. In noiembrie 2008, acestea au derulat, potrivit DJS Salaj, mai putine afaceri decat cu o luna inainte. Raportat la primele opt luni din 2007, in anul in curs, cifra de afaceri a scazut cu 1,5%, desi la nivel national aceasta a fost mai mare cu 6,8%.
In perioada amintita, exportul realizat in intregul judet, a fost de 203,9 milioane de euro, iar importul, de 286 milioane de euro, rezultand un sold al balantei comerciale de aproape -82 milioane de euro. Gradul de acoperire a importurilor cu exporturi este de doar 71,3%, se mai arata in raportul statistic.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut