Industria cersitului – afacerea din Zalau in care politia si Fiscul n-au ce cauta

Industria cersitului – afacerea din Zalau  in care politia si Fiscul n-au ce cauta

Zalaul este plin de cersetori. Mare parte dintre ei fac naveta din Ortelec. Pornesc ca tot omul muncitor cu autobuzul de la 7 dimineata si se intorc tot cu autobuzul Transurbis, linia 11, la ora 21.00. cetatenii incearca pe cat posibil sa evite cursele cu acesti navetisti care vin dimineata la Zalau cu mana goala si pleaca la Ortelec cu sacosele pline. Peste zi, in apecial la orele de varf, cersesc.

rn

Politia Locala a actionat anul trecut de 678 de ori numai pentru a-i goni pe cersetorii din Zalau, ceea ce tehnic se cheama "anihilarea fenomenului de apelare la mila publicului". Anihilare este foarte pretentios spus pentru ca, desi politistii ii amendeaza pe cersetori, acestia nu platesc amenzile, Primaria Zalau nu are pe ce sa le puna poprire, iar la cinci minute dupa amenda cersetorii sunt din nou in carca cetateanului cu "da-mi un leu, sa-ti traiasca familia!". Surse din politie ne spun ca sunt zile in care gasesc la cersetori si cate 300 – 400 de lei, primiti din mila zalauanilor.
Tot anul trecut, Politia Locala a prins 11 persoane care s-au folosit de copii minori pentru a apela la mila publicului. Tot ce pot sa faca politistii este sa-i duca la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. La DGASPC li s-au luat declaratii copiilor si celor care ii exploatau, iar apoi li s-a adus la cunostinta ca daca se repeta, copii le vor fi luati in sistemul de adoptie. O speritoare, iar cersetorii stiu asta. “nca n-am auzit sa se mearga atat de departe. Si abia ieri am vazut cateva cersetoare cu copiii dupa ele. Daca li s-ar fi luat copiii, nu i-ar mai fi avut.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *