Incidența cazurilor de coronavirus s-a dublat în Sălaj în ultimele 10 zile

4
1394

Potrivit datelor oficiale, în 30 decembrie rata de infectare la nivelul județului a fost de 0,87 cazuri la o mie de locuitori. În 10 ianuarie, după sărbătorile de iarnă, incidența a ajuns la 1,63 cazuri la mia de locuitori.

Situația este identică și la nivelul municipiului Zalău, unde aveam, în 30 decembrie, o rată de infectare de 1,59 cazuri la o mie de locuitori, iar duminică, 10 ianuarie, aceasta a crescut la 3,24.

În ultimele 10 zile, au fost raportate 5 decese cauzate de coronavirus, numărul total al acestora fiind de 169.

Cele mai multe decese s-au înregistrat în Sălaj în perioada noiembrie-decembrie. Dacă în data de 3 noiembrie, atunci când a fost introdusă carantina în localitățile Zalău, Cehu Silvaniei și Jibou și au intrat în vigoare o serie de măsuri restrictive în tot județul, aveam 76 de persoane decedate, înregistrate în Sălaj de la începutul pandemiei, numărul acestora era aproape dublu o lună mai târziu. În data de 3 decembrie erau deja 147 persoane decedate, ceea ce înseamnă că din 3 noiembrie până în 3 decembrie și-au pierdut viața aproape la fel de mulți sălăjeni ca în intervalul martie-noiembrie.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.