Inchisoare pentru votul multiplu

Inchisoare pentru votul multiplu

Pentru prevenirea fraudelor electorale, Politia Romana anunta printr-o campanie ca cei care voteaza de mai multe ori pot ajunge la “mititica”. Iar pentru sesizarile despre fraude, Serviciul 112 a deschis o linie speciala.
Campania electorala a inceput, alegerile se apropie iar idolatrizarea unora pentru candidatii la presedintie sau “micile atentii” ii poate impinge sa incalce legea. De aceea, la Serviciul unic de urgenta 112 s-a deschis o linie speciala la care se pot face sesizari legate de eventuale fraude electorale. Acest sistem inlocuieste vechea linie verde utilizata la alegerile trecute. Va fi un operator special care va prelua absolut toate sesizarile privind fraudele sau neregulile legate de procesul electoral, potrivit declaratiilor secretarului de stat in MAI Liviu Gradinaru. S-a facut deja o simulare si nu sunt probleme, serviciul urmand a fi mai eficient decat o linie verde la care se primeau mii de mesaje greu de centralizat si de verificat. Mesajele transmise prin acest sistem vor fi identificate si inregistrate ca orice alt apel primit la 112. Va fi anuntata politia si birourile electorale judetene, parchetele, urmand efectuarea cercetarilor.
De asemenea, Inspectoratul General al Politiei Romane va desfasura pana in data de 6 decembrie o campanie de informare si constientizare a cetatenilor fata de pedepsele pentru fraudele electorale: “Votul multiplu inseamna inchisoare!” Campania va fi derulata prin spoturi la posturile de radio si televiziune in partea a doua a campaniei electorale, mai aproape de alegeri si vor fi distribuiti fluturasi la sectiile de votare.
Potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 95/ 2009, fapta persoanei care voteaza de doua sau mai multe ori se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda si interzicerea exercitarii unor drepturi.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *