noiembrie 27, 2022

Inchisoare pe viata pentru omor calificat. Proiectul a trecut de senatori

Un nou proiect de lege prevede inchisoare pe viata pentru omorul calificat. Daca proiectul legislativ ce vizeaza modificarea Codului penal si care a fost deja adoptat tacit la Senat va intruni toti pasii parcursului legislativ si va ajunge sa se aplice, criminalii vor sta in inchisoare, pe viata.
Propunerea legislativa a fost initiata de deputatul liberal Florin Roman. Asadar, ar urma sa nu se mai acorde pedepse de pana la 25 de ani, ca pana in prezent, ci pe viata, pentru crime comise cu premeditare.
"Codul Penal actual prevedea o inchisoare intre 15 si 25 de ani sau inchisoare pe viata pentru anumite tipuri de omoruri, eu practic am scos perioada de 15 ani – 25 si am spus ca se pedepseste cu detentiunea pe viata, urmatoarele tipuri de omor: omor cu premeditare, omor din interes material, omorul pentru a se sustrage ori pentru a sustrage pe altul de la atragerea raspunderii penale sau de la executarea unei pedepse, omorul pentru o perioada care a comis anterior o infractiune de omor sau o tentativa de infractiune de omor, adica recidivistii, asupra a doua sau mai multe persoane, cum este si situatia de la Caracal, asupra unei femei gravide sau prin cruzime, declara Florin Roman, intr-o conferinta de presa, in care anunta ca a inregistrat proiectul.
Important de stiut ca depunerea acestui proiect de lege vine la solicitarea celor 55.000 de oameni care au semnat petitia online pentru "Legea Alexandra"", dupa cum a instiintat Florin Roman in conferinta de presa.
Proiectul urmeaza sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilor, care este for decizional.
Propunerea este pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind majorarea pedepselor pentru omorul calificat.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *