noiembrie 26, 2022

Inchisoare pana la cinci ani pentru cei care trișeaza cand vand o mașina second

Înșelaciunea savârșita în legatura cu date sau caracteristici ale vehiculelor ar putea fi pedepsita cu închisoare de la 2 la 5 ani, potrivit unei inițiative legislative depuse de un grup de parlamentari PNL.Inițiativa ine sa completeze Codul Penal cu infracțiunea de “înșelaciune privind date sau caracteristici ale vehiculelor”, pedepsita cu închisoare pâna la 5 ani. 

“Prin date sau caracteristici ale vehiculelor se înțelege: elementele de identificare, proveniența, modificarile și intervențiile, inclusiv asupra odometrului, istoricul reviziilor, reparațiilor și accidentelor rutiere în care a fost implicat vehiculul. Fapta constituie infracțiune independent de diligența depusa de persoana care devine titular de drepturi asupra vehiculului”, se arata în proiectul legislativ. stop_coloana
Inițiatorii susțin, în expunerea de motive, ca urmaresc descurajarea tranzacțiilor cu vehicule ale caror date sau caracteristici sunt trucate sau nereale și, în consecința, creșterea siguranței pe drumurile publice.
“În aceste cazuri particulare, interesul principal al statului este de a asigura siguranța circulației, în timp ce interesul secundar este cel de a-l proteja pe cel înșelat”, susține Andeea Paul, salajeanca de origine, acum deputat de Satu Mare, unul dintre inițatorii proiectului legislativ.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *