Ca un vulcan, haosul a invadat si inecat, in ultimele zile, tara si vietile romanilor. Politicienii nevrand sa accepte ca alegerile ii prind pe picior gresit, gafeaza si se maimutaresc cum nu au mai facut-o pana acum.
In toata aceasta mascarada se evidenteaza personaje care vor cu tot dinadinsul sa ne convinga ca ne va fi mai bine. Cu toate ca lumea nu mai are nevoie de vorbele lor, satula de atata vreme de spectacol si de clovni.
Candidatii, in timp ce ne vand bine-stiutele portii de iluzii, uita sa ne vorbeasca de modul in care vor debuta la guvernare. Poate si pentru ca ei considera ca scrutinul este un joc de noroc, ori o cursa pe hipodrom, in care, la fiecare obstacol calul e biciuit pana la sange. Calaretii dau impresia ca nu se pot concentra la intreaga cursa, ci la obstacolul din fata. Asta pentru ca pana acum, nici unul nu a indraznit sa-si planifice pasii pe care i-ar avea de facut dupa trecerea liniei de sosire. De teama, din ignoranta, ori poate nestiinta inca nu si-au prezentat echipa cu care ar reusi cel mai bine in fata electoratului. Incertitudine care nu va putea duce decat la repetarea actualului scenariu al haosului. Dar cine e de vina ca la noi incertitudinea naste schimbare, iar schimbarea zamisleste haos?
Fara a arunca pisica in ograda vecinului vinovatia se multiplica si amplifica de la Revolutie incoace, si ar trebui s-o duca tare multi. Este vorba de cei care au inventat o asa-zisa politica care de fapt, nici pe departe nu miroase a politica. Ci doar a minciuni, spuse in ceafa alegatorului. Apoi a coruptie si prin imbogatirea nu doar a unui singur personaj, ci a familiei, grupului de cunoscuti, prieteni si parteneri de afaceri. In tot acest tablou, din pacate, oalele sparte in acest haos le platim noi, desi nu e drept deloc.