Dizolvat in urma neintelegerilor dintre alesii comunei, consiliul local nu a putut fi constituit nici ieri din cauza absentei consilierilor PSD.
Pesedistii nu s-au prezentat ieri la sedinta de constituire a noului Consiliu Local Galgau, iar intalnirea urmeaza sa fie repro-gramata. Si asta dupa ce galgauanii au fost obligati sa mearga din nou la vot in ziua de 27 septembrie, la alegerile partiale pentru desemnarea consilierilor. „Consider ca gestul alesilor PSD denota lipsa de respect fata de alegatori”, a afirmat prefectul Andrei Todea. El a mai precizat ca va fi stabilita o noua sedinta vineri, iar daca aceasta va esua va fi reprogramata luni. „Daca alesii PSD nu se vor prezenta nici la aceste doua sedinte, atunci isi vor pierde calitatea de consilier si vor fi chemati urmatorii cinci de pe lista. Speram ca situatia sa se stabilizeze si sa nu fim nevoiti sa organizam din nou alegeri in Galgau”, a adaugat Todea.
Rezultatele scrutinului local din 27 septembrie au adus schimbari majore in configuratia consiliului, cei mai multumiti dupa numararea voturilor fiind pesedistii care au obtinut 562 de voturi, avand asigurate cinci posturi de consilier. Pe locul II in preferintele votantilor din comuna de pe Somes a fost Partidul National Liberal cu 402 voturi, ei fiind urmati de democrat – liberali care au fost alesi de 300 de persoane. In pofida diferentei de peste 100 de voturi cele doua partide vor primi, cel mai probabil, cate trei mandate de consilier local.
La alegerile locale din vara anului 2008, cele 11 mandate au fost impartite intre cinci partide – cate trei pentru PNL si PD-L, doua pentru PSD si PIN, iar PC a obtinut un singur mandat.
Partidul Social Democrat si-a intarit astfel considerabil pozitia in comuna, obtinand cinci mandate fata de doua in vechea legislatura, iar PDL si PNL si-au pastrat numarul de reprezentanti in Consiliul Local. Cu toate acestea pesedistii nu vor reusi sa-si numeasca prin propriile forte un viceprimar si probabil acesta a fost motivul pentru care nu s-au prezentat ieri la sedinta de constituire a consiliului.
„Mai avem de stabilit niste lucruri…”
…a declarat presedintele PSD Salaj, pentru a justifica absenta colegilor sai de partid de la sedinta de constituire a Consiliului Local. Mai mult, Marc a mai precizat ca data intrunirii a fost decalata. „Pot insa sa va asigur ca PSD nu va crea un nou motiv pentru dizolvarea consiliului si reluarea alegerilor”, a mai spus Marc.