Începe Săptămâna Națională a Bibliotecilor

Biblioteca Județeană „I.S. Bădescu” Sălaj sărbătorește, în perioada 22-26 aprilie, Săptămâna Națională a Bibliotecilor, printr-un program ce va reuni bibliotecari, cititori, colaboratori și prieteni ai bibliotecii.

„Ne bucurăm că și în acest an putem oferi sălăjenilor un program extrem de variat, cu ocazia Săptămânii Naționale a Bibliotecilor, care reunește Ziua Bibliotecarului și Ziua Cărții! Am pregătit tururi ghidate de bibliotecă, ateliere, povești, activități cu publicul în toate secțiile, momente muzicale și expoziții, dar și o ieșire a proiectului „Cu cartea pe uliță”, în Aghireș”, spune Mariana Marian, managerul Bibliotecii Județene Sălaj.

Tot cu această ocazie, se lansează și Săptămâna fără penalizări, adresată tuturor cititorilor care au întârziat sau au uitat să restituie cărțile la bibliotecă la timp. Astfel, până pe 1 mai 2024, nu se vor percepe taxe de penalizare pentru întârzierea la returnarea documentelor împrumutate.

Marți, 23 aprilie, atunci când se sărbătorește și Ziua Bibliotecarului, vor fi organizate o serie de activități speciale. Începând cu ora 15.00, pe platoul din fața Secției Tineri&Adulți, vom avea loc ateliere de creație, expoziții de carte și pictură, iar de la ora 17.00 elevii Liceului de Artă „Ioan Sima” Zalău vă invită să vă bucurați de un vernisaj al lucrărilor lor și de un recital de excepție.

Evenimentul de marți este organizat în colaborare cu Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău și Casa Municipală de Cultură Zalău.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *