Începe reabilitarea drumului DJ 109R: Chendrea – Gălpâia – Romita

0
302

Constructorul se poate apuca de lucru pentru reabilitarea DJ 109R: DN 1G (Chendrea) – Gălpâia – Romita (DJ 108A), după ce Consiliul Județean Sălaj a predat, luni, antreprenorului SC Drum Construct SRL amplasamentul obiectivului de investiții.

Tronsonul care intră în reparații are o lungime de 8,6 km. Investiția în valoare totală de 38,8 milioane de lei prevede reabilitarea și modernizarea a 8,6 km de carosabil, 1 km de trotuare și a unui pod, reabilitarea sau înlocuirea a 24 de podețe, realizarea de ziduri de sprijin pe 3,2 km, amenajarea a două stații de transport public, montarea de parapete metalice de siguranță și elemente de semnalizare rutieră. Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni, proiectul fiind finanțat din bugetul propriu al județului.

„Continuăm să investim în infrastructura rutieră a Sălajului, pentru că dorim să oferim cetățenilor drumuri mai bune și mai sigure. Deși DJ 109R este o arteră rutieră importantă pentru județul nostru, asigurând legătura cu rețeaua transeuropeană de transport TEN-T, prin DN 1G, la E81, respectiv prin DJ 108A, la E60, nu a fost vizat, în ultimii ani, de lucrări de modernizare. Lucrurile se vor schimba, iar în cel mult 18 luni, Consiliul Județean Sălaj va bifa încă un sector de drum județean pe care se poate circula în condiții de siguranță și confort. Vor fi intervenții complexe, având în vedere că în zona drumului urmează să fie efectuate lucrări pentru aducțiunea apei de la Gilău. Sperăm într-o bună colaborare între constructorul drumului și cel al magistralei de apă, astfel încât cele două proiecte să fie corelate și să acționăm împreună pentru bine comunității”, a punctat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.