septembrie 24, 2023

Săptămâna viitoare, încep emoțiile pentru absolvenții care nu au luat sau nu au susținut examenul de Bacalaureat în prima sesiune. Bacalaureatul de toamnă debutează în data de 16 august.

Probele de competențe se vor echivala cu mediile din liceu la Limba română, limbi străine și Tehnologia Informației.

Miercuri, 16 august, e programată proba scrisă la Limba și literatura română. În 17 august, elevii vor susține proba obligatorie a profilului. În 18 august are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar în 21 august candidații susțin proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate se vor afișa în data de 25 august. În intervalul 26 – 28 august vor fi soluționate contestațiile, iar rezultatele finale se vor afișa în 29 august.

În sesiunea din vară, în județul Sălaj, rata de promovare la Bacalaureat a fost de aproximativ 70 la sută. Concret, înainte de contestații, din totalul de 1.295 de absolvenți din promoția curentă, promovaseră 915 (70,66%). După contestații, numărul absolvenților care au luat examenul a crescut la 957 (73,90%).

Rata cumulată de promovare, adică promoția curentă și promoțiile anterioare, a fost de 69,50% în Sălaj.

Patru absolvenți au obținut media generală 10, din care 3 de la Colegiul Național „Silvania” Zalău și unul de la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut