Incepand cu 1 iulie, cardul de sanatate a devenit obligatoriu pentru unele servicii medicale

Incepand de azi, 1 iulie, cardul de sanatate a devenit obligatoriu pentru unele servicii medicale, cum ar fi spitalizarea de zi sau continua, serviciile paraclinice sau la farmacie, insa nu va fi nevoie de acesta la medicul de familie sau pentru serviciile medicale de urgenta.
Incepand cu data de 30 septembrie, cei care vor apela la serviciile medicului de familie vor trebui sa aiba asupra lor cardul de sanatate, ’nsa, pana atunci, medicii de familie pot oferi consultatii si la distanta.
“Aceasta consultatie la distanta este acordata de medicul specialist sau medicul de familie daca acesta considera ca poate fi acordata la distanta. Daca medicul considera ca pacientul trebuie sa vina în cabinet pentru o consultatie, este decizia medicului. Daca în urma acestor consultatii pacientul primeste o prescriptie medicala, fie ea si online, pacientul trebuie sa valideze cu cardul primirea acestor medicamente”, a explicat Mihaela Tanase, purtatorul de cuvânt al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

About Author

One Reply to “Incepand cu 1 iulie, cardul de sanatate a devenit obligatoriu pentru unele servicii medicale”

  1. Sa intelegem ca articolul a fost scris maine 2.07 2020 , caci scrie “Incepand de ieri 1 iulie ” ,,, , ori pe la noi azi e 1 iulie , iar ieri a fost 30 iunie ??!! O fi de vina canicula, dar nici aceasta n-a fost pe la noi !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *