Încep probele scrise de la Bacalaureat

Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022, continuă cu probele scrise, programate în intervalul 20-23 iunie.

În Sălaj, 1.553 absolvenți de liceu, din care 1.367 din promoția curentă și 186 din seriile anterioare, s-au înscris pentru a susține aceste probe integral sau parțial, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare.

La nivel județean, au fost pregătite 8 Centre de Examen: Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai” Zalău, Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu” Zalău, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău, Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Şimleu Silvaniei și Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou.

Toate probele scrise încep la ora 09.00 și sunt monitorizate audio-video. Timpul de lucru efectiv este de trei ore. Nu este permis accesul candidaților în sălile de examen cu manuale, dicționare, notițe etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, și nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul ori comunicare. Introducerea materialelor interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă aceste materiale au fost utilizate sau nu.

În 20 iunie, candidații susțin proba scrisă la Limba și literatura română, în 21 iunie e programată proba obligatorie a profilului (matematică și istorie), în 22 iunie Bacalaureatul continuă cu proba la alegere a profilului și specializării, iar în 23 iunie elevii vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Lucrările absolvenţilor sălăjeni vor fi corectate în alt judeţ. La rândul său, judeţul Sălaj va prelua şi corecta lucrări dintr-un judeţ învecinat. Centre Zonale de Evaluare vor fi la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău și Școala Gimnazială „Corneliu Coposu” Zalău.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iunie, până la ora 12.00. Eventualele contestații vor putea depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 -18.00. Rezultatele finale vor fi anunțate în data de 1 iulie.

Pentru a promova Examenul Național de Bacalaureat, absolvenții trebuie să obțină minimum nota 5 la fiecare probă, iar media la probele scrise să fie cel puțin 6.

Anul trecut, rata de promovare în Sălaj a fost de 61,38 la sută. Au existat trei medii de 10, obținute de elevi de la Colegiul Național “Silvania” Zalău (2) și de la Colegiul Național “Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei (1), iar 297 de candidați au obținut medii între 9 – 9,99.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.