Incep probele din cadrul examenului de Titularizare

Proba practică/orală de Limba şi literatura română, Limba şi literatura maghiară sau Limba germană din cadrul Concursului de Titularizare, pentru candidaţii care au studiat în altă limbă de predare, are loc luni, 20 iulie, la Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău, la ora 10.00.

Proba scrisă a examenului pentru titularizare în învățământ va avea loc în data de 29 iulie.

Candidaţii care depun dosare de titularizare şi sunt angajaţi pe perioada de viabilitate a postului şi participă la examen pentru ocuparea posturilor didactice declarate vacante sau rezervate în învăţământul preuniversitar şi obţin media de repartizare minimum 7 (şapte), pot solicita repartizarea pe perioadă nedeterminată pe postul pe care sunt angajaţi, în condiţiile în care consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ confirmă, prin adresă scrisă, că postul respectiv are o viabilitate estimată de cel puţin 4 ani şcolari şi poate fi ocupat pe perioadă nedeterminată. În situaţia în care cadrul didactic angajat pe durata de viabilitate a postului nu obţine media de repartizare minimum 7, dar obţine cel puţin media 5, rămâne angajat pe durata de viabilitate a postului, conform deciziei de repartizare pe post.

Cadrul didactic angajat cu contract individual de muncă pe durata de viabilitate a postului care participă la concurs şi obţine o notă mai mică de 5 la proba scrisă din cadrul examenului, la disciplina postului pe care este angajat, pierde această calitate.

Anul trecut, 4 profesori din 10 au obţinut note peste 7 la Titularizare

La examenul de Titularizare din 2019, în Sălaj s-au prezentat 276 candidați. Doar

41,67 la sută dintre ei au reuşit să obţină note peste 7. Inainte de contestaţii, procentul a fost de 39,86 la sută.

Au fost 65 note sub 5 (23,55 la sută), 96 note între 5 și 6,99 (34,78 la sută), 113 note între 7 și 9,99 (41,67 la sută), 2 note de 10 (una la disciplina Religie, cultul penticostal, alta la disciplina Economic, administrativ, poștă).

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *