noiembrie 27, 2022

Aproximativ 800 de norme didactice (inclusiv fractiuni de norma) din invatamintul salajean au fost declarate vacante pentru miscarile de cadre ce vor incepe de luna viitoare. Conform informatiilor primite de la inspectorul scolar Viorel Lungu, responsabilul cu resursele umane din cadrul Inspectoratului Scolar, ca element de noutate pentru “oferta” din acest an, au fost vacantate – pentru prima oara in ultimii ani – aproximativ 20 de posturi de educatoare in Zalau, cauza fiind, in principal, trecerea mai multor gradinite la program prelungit (ce implica angajarea celei de-a doua educatoare pentru fiecare grupa). Informatii mai concrete despre posturile disponibile vor putea fi aflate in 3 aprilie, cind la Inspectoratul Scolar va fi afisata lista lor. In perioada 9 – 23 aprilie, titularii care doresc sa se trasfere pe unul dintre posturile nou vacantate trebuie sa depuna cereri, insotite de fise de evaluare completate de inspectorii de specialitate. Punctajele obtinute de fiecare urmeaza sa fie afisate la ISJ in 27 aprilie. Pe baza acestor punctaje, in zilele de 5 si 6 mai dascalii vor fi repratizati in sedinta publica. Urmatoarea etapa in miscarile de cadre va avea loc in perioada 13 – 21 mai, cind se vor desfasura detasarile in interesul invatamintului.
Referitor la restringerile de activitate, Viorel Lungu a precizat ca noile planuri cadru nu vor produce foarte multe “victime” in rindul titularilor salajeni, in marea majoritate a cazurilor urmind sa ramina fara serviciu profesorii suplinitori (de sport, muzica si desen). Potrivit inspectorului, din datele existente in acest moment, rezulta ca un singur profesor titular (de la Liceul Pedagogic) isi va pierde postul in urma reducerii numarului de ore la sport. Restringeri de activitate mai semnificative (citeva zeci) se vor produce – a subliniat Lungu – din alta cauza, si anume reducere populatiei scolare si, in consecinta, a numarului de ore, principalii vizati fiind invatatorii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *