Încep lucrările și la Podul de la Rus

Consiliul Județean Sălaj anunță că încep lucrările la Podul peste râul Someș, pe DJ 108S, în localitatea Rus. Este al doilea pod care va fi pus în siguranță prin investițiile administrației județene, după podul de la Someș Gururslău.

Lucrările la podul de la Rus, aflat într-o stare avansată de degradare, vor costa 5,4 milioane de lei, fonduri alocate din bugetul județului. Amplasamentul a fost predat în aceste zile constructorului, Asocierea SC Transilvania Grand Construct SRL și SC Frasinul SRL, iar podul va fi gata în decurs de un an.

 “În această săptămână am făcut încă un pas important în modernizarea infrastructurii rutiere din județ, prin predarea amplasamentului către constructorul care a câștigat licitația pentru punerea în siguranță a podului peste Someș, din localitatea Rus. Aflat într-o stare avansată de degradare, podul necesită intervenții pentru consolidare, pentru creșterea siguranței în exploatare, precum și pentru aducerea lui la o stare tehnică în conformitate cu cerințele de calitate prevăzute de lege”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

podul de la Rus

Construit în 1977, podul de la Rus are 173 metri lungime și 9,4 metri lățime și face legătura între DN 1C și comunele Rus, Șimișna, Zalha, plus satele de pe tronsonul drumului județean de pe malul drept al Someșului, DJ 109 E.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.