Încep lucrările pe tronsonul Nădășelu-Zimbor

4
9049

Constructorul e gata să înceapă lucrările de execuție la tronsonul Nădășelu-Zimbor, parte din Autostrada Transilvania.

„Cei de la UMB se pregătesc să intre în teren săptămâna aceasta pe tronsonul Nădășelu-Zimbor al Autostrăzii Transilvania (A3). Am văzut deja mișcări de trupe și utilajele vor fi puse la treabă foarte curând, în anumite puncte ale șantierului”, anunță Asociația Pro Infrastructura.

UMB, firma omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, este constructorul care va executa lucrări și pe tronsoanele Nădășelu-Zimbor (30,06 km) și Zimbor-Poarta Sălajului (12,24 km).

Asociația Pro Infrastructura cere autorităților să grăbească procedurile birocratice, astfel încât lucrările în teren să poată începe. „Solicităm antreprenorului și autorităților din Compania Națională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii România să urgenteze procedurile birocratice și tehnice (proiect, exproprieri, autorizație de construire) pe toți cei 42 de km ai autostrăzii care va tăia dealurile transilvănene notorii pentru alunecările de teren”, spun reprezentanții organizației.

Anul trecut, a fost semnat contractul pentru subsecțiunile Nădășelu – Mihăiești și Mihăiești – Zimbor cu asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. ELECTROMONTAJ S.A. Acesta are o valoare de 1,39 miliarde de lei și o durată de 96 de luni, din care 12 luni de proiectare, 24 de luni execuție și 60 de luni perioadă de garanție.

Termenul pentru finalizarea lucrărilor pe cei 30,6 kilometri dintre Nădășelu și Zimbor este anul 2023.

Autostrada A3, numită și Autostrada Transilvania pe porțiunea Brasov-Bors, va face legătura între București și ieșirea spre Ungaria, prin Borș. 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.