Incep lucrarile la sistemul de canalizare

Zalaul va fi in santier aproape doi ani
Zalauanii care locuiesc in cartierul Dealul Morii vor fi primii beneficiari ai programului de reabilitare si extindere a retelelor de apa si canalizare, lucrarile urmand sa demareze, in aceasta zona, joi, 30 aprilie.
“De comun acord cu firma OMS (executantul lucrarii) am stabilit ca frontul de lucru sa fie deschis in mai multe zone, concomitent”, ne-a declarat, ieri, primarul Radu Capilnasiu, in cadrul unei conferinte de presa.
Astfel, potrivit declaratiilor sale, din luna mai, Zalaul se va transforma intr-un “maret santier”, angajatii OMS urmand sa fie prezenti in sase zone diferite din oras – din 4 mai in Valea Mitii, in aceeasi zi, pe strada Narciselor din cartierul Traian, pe strada Nicolae Titulescu si pe Ioan Nechita, iar strazile General Dragalina si George Cosbuc vor fi luate cu asalt din data de 18, respectiv 25 mai.
“Cele mai mari probleme in trafic se vor inregistra pe strazile Titulescu si Narciselor. In primul caz, circulatia va fi blocata si vor fi amenajate doua sensuri de mers pe strada Crinului, iar locatarii de pe Narciselor vor fi obligati sa isi lase masinile pe strada Traian”, a spus viceprimarul Sojka Attila. Ambii edili au tinut sa ceara scuze anticipate zalauanilor pentru neplacerile care vor aparea in trafic in urmatorii doi ani. De mentionat ca lucrarile la sistemul de apa si canalizare vor afecta si zona centrala a municipiului, urmand ca pana si platoul de marmura din fata Prefecturii sa fie spart pentru inlocuirea conductelor.
Zalaul va beneficia de 20 de milioane de euro, bani care vor fi folositi pentru schimbarea conductelor de apa pe o suprafata de 3 kilometri si se vor face extinderi in zonele noi ale orasului – Dealul Morii, Sarmas, cartierul Meses – pe o distanta ce depaseste 13 kilometri. Pe partea de canalizare, vor fi inlocuiti aproape 8 kilometri de conducte (mai ales in Centru, Dumbrava Nord, Dumbrava 1 si 2) si va fi introdus sistemul de canalizare pe o distanta de peste 12 kilometri.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *