Incep lucrările la primii kilometri de autostradă din Sălaj

6
16247

Zimbor va fi prima unitate administrativ teritorială din județ prin care va trece o autostradă.

Lucrările la tronsonul de autostradă dintre Zimbor și Poarta Sălajului vor începe în această toamnă, potrivit ministrului Transporturilor, Lucian Bode. Acesta a fost prezent la Zalău la sfârșitul săptămânii trecute, pentru depunerea candidaturilor pentru Consiliul Județean Sălaj.   

” Dacă în urmă cu 9 luni Autostrada Transilvania era o poveste, se lucra pe 5 kilometri de autostrada între Biharia si Borș și foarte palid între Iernut și Chețani, astăzi Autostrada Transilvania a prins viață”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Ni se promit 25 de kilometri de autostradă dați în trafic peste două săptămâni

”Peste mai puțin de două săptămâni, vom da în trafic 25 de kilometri din Autostrada Transilvania. Mai exact, pe 4, respectiv 11 septembrie, vom da în trafic secțiunea Iernut-Chețani, respectiv Biharia-Borș. In acest moment se lucrează pe Chețani-Câmpia Turzii, Târgu-Mureș-Ungheni, iar din această toamnă se va lucra pe Zimbor-Poarta Sălajului și Chiribiș-Biharia”, a spus Lucian Bode.

Ministrul Transporturilor a precizat că până la sfârșitul lunii septembrie se dorește semnarea contractelor pentru execuția lucrărilor pentru alte tronsoane din autostradă, unele dintre ele străbătând județul Sălaj. Este vorba despre tronsoanele Nădășelu-Zimbor, în lungime de 31 de kilometri, Nușfalău-Suplacu de Barcău, cu o lungime de 14 kilometri, și Suplacu de Barcău-Chiribiș.

”Autostrada Transilvania a prins viață în cele 9 luni de zile și intră pe drumul ireversibil al realizării ei”, a încheiat ministrul.

Contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului de 12 kilometri dintre Zimbor și Poarta Sălajului a fost semnat în data de 26 iunie. De construcția lotului de autostradă se vor ocupa Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade, iar valoarea lucrărilor se ridică la 680 de milioane de lei.

6 COMENTARII

  1. O autostrada ” ciuntata” !. 5 km, apoi 23 zero, 6 km apoi 19 zero, etc, etc. Ce este aceasta???!!!. Mai vedeti undeva in lume asa ceva? Voi „super-conducatorii” Romaniei si infrastructurii, induceti aceasta stare, prin modul de organizare al licitatiilor (sectoare segmentate in distante foarte mici). Sa fie vorba de comisioane mai usor manevrabile si mai greu de descoperit???!!! EU, tace?

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.