Incep lucrarile la modernizarea iluminatului public in Zalau

In acest sens, primarul municipiului Zalau, Ionel Ciunt, a semnat ordinul de incepere al lucrarilor la proiectul de modernizare si extindere a sistemului de iluminat public din municipiul Zalau – etapa I. Astfel, incepand de luni, 11 mai, constructorul va incepe efectiv lucrarile.

rn

Pentru inceput, lucrarile vor fi demarate pe strazile unde se executa investitii in cadrul proiectelor de mobilitate urbana – str. 22 Decembrie 1989, Simion Barnutiu si Gheorghe Doja, fiind cuprinse etapizat toate cele 22 de strazi din proiect.

rn

Prin intermediul acestei investitii pe 12 strazi vor fi demolati stalpii existenti, vor fi instalati stalpi noi, cu corpuri de iluminat echipate cu telegestiune si vor fi mutate in subteran retelele aeriene; pe o strada se va extinde sistemul de iluminat, iar pe 9 strazi se vor inlocui corpurile de iluminat cu altele, echipate cu telegestiune.

rn

De asemenea, prin intermediul proiectului se va realiza centrul de monitorizare al sistemului de iluminat public, 36,4 km de retea va fi modernizata si extinsa, iar 32 de treceri de pietoni vor beneficia de iluminat imbunatatit. Proiectul in valoare de 23,099,159.17 lei este finantat din fonduri europene nerambursabile prin POR axa 3.1C – iluminat public.

rn

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *