Încep lucrările la Ambulatoriul Spitalului Județean

0
877

În cel mult șase luni, vor fi ridicate încă două etaje deasupra corpului în care funcționează Serviciul de Medicină Legală, spațiul nou creat urmând a găzdui o serie de cabinete, dotate cu aparatură de ultimă generație.

Consiliul Județean Sălaj a predat, miercuri, amplasamentul pentru investiția ce vizează extinderea și dotarea Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău. Tot miercuri a fost emis și ordinul de începere a lucrărilor, construcția urmând să fie finalizată în cel mult șase luni.

„Extinderea și dotarea Ambulatoriului de specialitate este o investiție extrem de importantă pentru județul nostru. Ne preocupă în permanență să răspundem eficient nevoilor de îngrijire ale sălăjenilor, prin dezvoltarea infrastructurii sanitare, înlesnirea accesului populației la servicii publice de sănătate și asigurarea unei game complexe de servicii medicale de cea mai bună calitate”, a subliniat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Cu o valoare totală de circa 3,6 milioane de lei, investiția finanțată din bugetul propriu al județului prevede construcția a două noi etaje pe corpul de clădire în care funcționează Serviciul de Medicină Legală.

Primul nivel va găzdui cabinetele de endoscopie digestivă și bronhoscopie, dotate cu tehnologii de diagnosticare de ultimă generație, cu imagini la rezoluție HD, și va oferi pacienților un spațiu confortabil și potrivit desfășurării de investigații invazive specifice. Serviciul Endoscopie digestivă va fi dotat cu două săli de endoscopie, care să comunice cu camera de sterilizare dedicată, echipată cu tehnologia necesară urmăririi dispozitivelor sterilizate și a rezultatelor ciclurilor individuale de sterilizare. O zonă de sterilizare proprie va fi amenajată și pentru cabinetul de bronhoscopie.

Cel de-al doilea nivel al clădirii va fi destinat angiografului și va include: zona de pregătire a bolnavilor, spațiul necesar amplasării acestui aparat, două saloane post-intervenție cu monitorizare și supraveghere pacienți, vestiare și o zonă de comandă.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.