CNS – centru unic de inscriere
La Colegiul National „Silvania” Zalau incep, astazi, inscrierile pentru concursul de titularizare. Potrivit informatiilor primite de la inspectorul scolar responsabil de managementul resurselor umane, Viorel Lungu, CNS este centru unic de inscriere la nivel de judet, candidatii putand sa se inscrie aici pana in 19 iunie. Cereri pot sa depuna inclusiv absolventii promotiei 2009 (care nu au cum sa sustina, pana in momentul inscrierii, examenul de licenta), acestia trebuind sa prezinte doar o adeverinta de absolvire si sa-si valideze prin semnatura fisa de inscriere.
Prima titularizare organizata la nivel
de judet
Concursul de titularizare din acest an se va desfasura in 15 iulie si este primul care nu se mai desfasoara la nivel national, ca in anii anteriori, ci la nivel judetean. Mai precis, de la elaborarea subiectelor de concurs si a baremurilor de corectare (care pana acum erau atributul exclusiv al ministerului) si pana la evaluarea lucrarilor (facuta pana acum de diferite centre universitare din tara), totul revine de acum in sarcina unor comisii judetene, a caror componenta urmeaza sa fie stabilita prin decizia inspectorului scolar general. Concursul efectiv se va desfasura – potrivit lui Lungu – cel mai probabil intr-un singur centru de examen, la CNS, cu posibilitatea organizarii unui centru suplimentar la Liceul Pedagogic „Gheorghe Sincai”, daca numarul candidatilor excede posibilitatile CNS.
Peste 200 de posturi titularizabile
Conform calendarului miscarilor de personal, la avizierul Inspectoratului |colar au fost afisate, vineri, posturile titularizabile din invatamantul salajean. Numarul acestora depaseste 200, cea mai bogata „oferta” fiind pentru educatoare, invatatori si profesori de limba si literatura romana.