septembrie 28, 2022

Incep inscrierile la clasa pregatitoare pentru anul scolar 2019 – 2020

Prima etapa se desfasoara in perioada 4 – 22 martie

rn

Au fost publicate in Monitorul Oficial metodologia si calendarul de inscriere in invatamântul primar pentru anul scolar 2019 – 2020. 

rn

In conformitate cu prevederile calendarului de inscriere, ieri, luni 25 februarie, au fost afisate circumscriptiile scolare si planul de scolarizare propus, respectiv numarul de clase pregatitoare alocate. Informatiile au aparut si pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, isjsalaj.ro.
La clasa pregatitoare se pot inscrie copiii care implinesc vârsta de 6 ani pâna la 31 august 2019, inclusiv, iar la solicitarea parintilor si cei care implinesc vârsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare.

rn

Parintele poate opta pentru scoala de circumscriptie, adica cea mai apropiata de casa, situatie in care copilul este automat inscris.

rn

Parintele poate alege insa o alta unitate de invatamânt, alta decât scoala de circumscriptie, dar in aceasta situatie copilul este inscris in limita locurilor libere si, daca este cazul, pe baza criteriilor generale si, ulterior, a criteriilor specifice de departajare.

rn

in perioada 4 – 22 martie se vor face inscrierile in clasa pregatitoare pentru ca apoi, in data de 29 martie, sa fie afisate in unitatile de invatamânt si pe site-urile inspectorarelor scolare lista copiilor inscrisi dupa prima etapa.
Cea de-a doua etapa va avea loc in perioada 2 – 8 aprilie. Daca, dupa prima etapa, copiii nu sunt cuprinsi in nicio unitate de invatamânt, parintii vor completa o noua cerere de inscriere, repartizarea urmând sa se faca pe locurile ramase disponibile dupa prima etapa. in data de 11 aprilie urmeaza a fi afisate listele copiilor inscrisi dupa a doua etapa.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.