octombrie 4, 2022

Încep concursurile pentru posturile de director de școală

Încep emoțiile pentru candidații care aspiră la un post de director sau director adjunct în unitățile de învățământ din Sălaj. Inspectoratul Școlar Județean a scos la concurs 107 posturi de director și 26 de posturi de director adjunct.

Vineri, 15 octombrie, începând cu ora 10:00, va avea loc proba scrisă din cadrul concursului. Aceasta se va desfășura la Colegiul Național „Silvania” Zalău, care a fost ales drept centru special pentru organizarea, desfășurarea și evaluarea probei scrise.

Accesul candidaților în săli va fi permis în intervalul orar 9:00 – 9:30. În structura probei scrise, circa 60% dintre itemi vor viza capacitățile cognitive și de leadership, circa 20% competențele de management, iar restul vizează reglementările legale din bibliografia de concurs.

Pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie se vor desfășura interviurile, la nivelul fiecărei școli. Deciziile de numire vor fi emise în perioada 20-22 decembrie, iar din 10 ianuarie, prima zi de școală din semestrul al doilea, noii directori și directori adjuncți își vor lua mandatele în primire.

În acest moment, în județul Sălaj, toți directorii unităților de învățământ ocupă funcțiile de conducere prin detașare, având în vedere încheierea mandatului dobândit prin concurs.

Sesiune specială pentru candidații aflați în carantină

Având în vedere identificarea unor situații de îmbolnăviri cu COVID-19 în rândul candidaților, Ministerul Educației va organiza joi, 28 octombrie, o sesiune specială a probei scrise la care vor avea acces doar candidații care transmit comisiei județene până joi, 14 octombrie, ora 16:30, o solicitare însoțită de raportul medical ori decizia de carantinare, eliberate de DSP, prin care aceștia sunt plasați în izolare sau carantină ca urmare a contractării virusului SARS-CoV-2 ori al contactului direct cu o persoană infectată.

În cazul în care aceste documente nu pot fi eliberate până la data și ora precizate, ele se pot transmite în intervalul 15-25 octombrie, prezentarea lor constituind condiție obligatorie de participare la sesiunea specială.

1 thought on “Încep concursurile pentru posturile de director de școală

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.