noiembrie 27, 2022

Incep audierile pentru ministri Guvernului Orban, votul de investitura pe 4 noiembrie

Ministrii cabinetului Orban vor fi audiati in comisii marti si miercuri, iar votul de investitura al Parlamentului se va da luni, 4 noiembrie, au decis birourile reunite ale celor doua camere.

rn

"Prin consens s-a adoptat ca pentru candidatii la posturile de ministru audierile vor fi in ziua de marti si miercuri, de dimineata de la 9.00 pâna seara. Am cautat sa evitam incalecarea mai multor comisii. Iar pentru luni, s-a decis de asemenea, in unanimitate, ca luni la ora 14.00, sa aiba loc sedintele reunite investitura Guvernului", a declarat Teodor Melescanu, presedintele Senatului, dupa sedinta.

rn

Astfel ca Lucian Bode, deputatul salajean PNL, nominalizat la Ministerul Transporturilor, va fi audiat in comisiile reunite pentru Transporturi si cele reunite pentru Comunicatii, miercuri 30 octombrie, de la orele 15:00.

rn

Ludovic Orban ar fi dorit audieri si un vot mai rapide, dar a pierdut la vot. El a recunoscut ca liberalii nu au majoritate in birourile permanente si deci au trebuit sa se supuna deciziei.

rn

"Asteptarea noastra este limitata ca ei sa tina cont de argumentele mai mult decât solide pe care le-am formulat pentru a sustine propunerea calendarului de investitura pe care am facut-o. Asta este, lumea ii va judeca. Daca in ciuda acestor argumente si a acestor urgente majore pe care le-am prezentat, daca in ciuda cutumelor pentru guvernelor lor, ei din niste calcule electoraliste si politicianiste, sa nu le spun de alta natura, decid un alt calendar de investitura, asta e", a spus Orban.

rn

PNL a propus ca marti sa fie audiati ministrii in comisiile parlamentare, iar miercuri, de la ora 10.00 sa fie convocata sedinta plenului reunit pentru votul de investitura, insa nu a strâns voturile necesare, astfel ca propunerea a picat.

rn

Votul de investitura va avea loc luni, pe 4 noiembrie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *