Încep acțiunile de deratizare, dezinfecție și dezinsecție în municipiul Zalău

0
85

Începând de marți, 11 mai, Primăria Municipiului Zalău demarează tratamentele de deratizare, dezinfecție și dezinsecție în toate spațiile de pe domeniul public și privat, în unitățile de învățământ, instituții publice, conform procedurilor.

Tratamentele speciale vor fi aplicate de către prestatorul de servicii SC Coral Impex SRL, prima acțiune de acest tip din acest an fiind estimată a se încheia în data de 19 mai, cu mențiunea că programul stabilit va putea suferi modificări în cazul în care condițiile meteorologice din această perioadă nu vor fi optime pentru eficientizarea serviciului prestart.

Potrivit informațiilor furnizate de municipalitate, tratamentul de deratizare va consta în punerea de pastile speciale de Brodifast Pasta în stații de intoxicare, pentru combaterea rozătoarelor dăunătoare. Aceste pastile vor fi puse în spațiile deschise din zona unităților de învățământ, în spațiile comune închise ale clădirilor aparținând persoanelor fizice și juridice (scări de bloc, subsol și alte asemenea), căminele și canalele aferente rețelelor edilitare și în spațiile special amenajate pentru colectarea deșeurilor menajere.

Tratamentul de dezinsecție se efectuează pentru combaterea insectelor, cu substanța K-Othrine EC și Cymina Plus. Pentru eficiență, acțiunea de dezinsecție pe domeniul public va fi desfășurată în intervalul orar 5.00-7.00 și 21.00-24.00.

La scările de bloc, dezinsecția va fi efectuată în intervalul orar 9.00-15.00, iar la gospodării individuale în intervalul orar 22.00-02.00. Pentru aceast tratament, la scările de bloc, unități de învățământ și instituții publice, se va interveni cu “atomizoare” în spații deschise – parcuri, alei, străzi, în zona blocurilor se va interveni cu un aparat numit „puls”, iar în zona gospodăriilor, substanța va fi pulverizată din autospecialele dotate cu „citizen” ale prestatorului de servicii.

Tratamenul de dezinfecție va fi aplicat pentru prevenirea și combaterea bolilor infecțioase și parazitare la om și animale, urmărindu-se distrugerea germenilor patogeni de pe suprafețele supuse acestei operațiuni, substanța utilizată fiind Huwa San TR 50. Acest tratament va fi aplicat în spațiile închise din unitățile de învățământ, căminele și canalele aferente rețelelor tehnico-edilitare și în spațiile special amenajate pentru colectarea deșeurilor menajere.

”Produsele folosite pentru cele trei tratamente se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide, sunt avizate de Ministerul Sănătății și fac parte din grupele Xn, respectiv Xi de toxicitate. Este recomandat ca persoanele cardiace și cu probleme respiratorii să ia măsuri pentru a nu intra în raza de acțiune a utilajelor care dispersează substanța. Programul poate suferi modificări în funcție de condițiile meteorologice, respectându-se, însă, prevederile Contractului de delegare a gestiunii prin concesiune, cele din Regulamentul serviciului și din Caietul de sarcini. Întreaga acțiune va fi supravegheată de inspectorii din cadrul Direcției Corp Control”, precizează reprezentanții Primăriei Zalău.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.