decembrie 2, 2022

Incendiu la Manastirea Voivodeni

Ieri, la ora 4.00 dimineața, când somnul calugarilor era mai dulce, necuratul și-a bagat coada și a facut ca limbi de foc amenințatoare sa se întinda peste o odaie a Manastirii Voivodeni, comuna Dragu. Oamenii au crezut la început ca arde vreo chilie din cauza lumânarilor aprinse de calugari, dar mai apoi și-au dat seama ca era vorba de o banala camera unde își depozitau sculele muncitorii care lucreaza la manastire. Și nici coada necuratului n-a fost, ci dupa cum spune Lucian Jacodi, purtator de cuvânt al ISU Salaj, “un scurtcircuit electric de la un bec lasat sub tensiune”. Au ars un dulap, un pat, ușa, un geam stop_coloana și alte “marunțișuri” de uz gospodaresc. Degeaba au invocat calugarii puterea divina, limbile de foc n-au amuțit pâna nu le-au venit de hac pompierii de la Garda de Intervenții Hida.
Primarul comunei Dragu, Aurora Boca, spunea ieri ca se va deplasa la manastire sa constate pagubele și sa vada cu ce-i poate ajuta pe calugari.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *