Incendiu cu victime la Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău. Simulare ISU

Pompierii din Zalău au intervenit joi pentru stingerea unui incendiu izbucnit în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău, incendiu care a surprins și câteva victime.

Veștile bune au fost date: ”victimele” au fost evacuate la timp din incintă, ”incidentul” nu s-a soldat cu pierderi umane sau materiale, iar salvatorii sălăjeni au trecut cu brio testul cooperării operative în condiții de presiune.

Acesta a fost scenariul exercițiului de stingere a unui incendiu izbucnit la Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău.

Protagoniștii simulării au fost pompierii din cadrul Detașamentului Zalău. Prrin exercițiu s-a urmărit eficientizarea timpului de răspuns la apariția diferitelor situații de urgență, precum și perfecționarea gradului de pregătire a personalului forțelor de intervenție

”Un exercițiu reprezintă o acțiune fizică sau intelectuală, făcută sistematic și repetat, în scopul dobândirii sau perfecționării unor deprinderi sau abilități. Reamintim faptul că aceste tipuri de activități sunt imperios necesare formării continue în context informal a salvatorilor, dar în aceeași proporție sunt benefice și comunității civile, din perspectiva operativității salvării vieților omenești în cazul producerii reale a unor situații de urgență”, au transmis reprezentanții ISU ”Porolissum” al județului Sălaj..

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *