septembrie 28, 2023

Încă un şofer prins drogat la volan!

0

Coincidenţă sau nu, un şofer din aceeaşi localitate, la un interval de o zi, a fost depistat în trafic sub influenţa substanțelor psihoactive.

Joi, 24 august a.c., la ora 12.45 , pe D.N. 1 F, în localitatea sălăjeană Sărmășag, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au depistat în trafic un autoturism, condus de un tânăr de 20 de ani, din localitatea Derșida, județul Sălaj.

În urma testării preliminare de drog, al cărei rezultat a fost pozitiv, există suspiciunea că tânărul în cauză ar fi consumat substanțe psihoactive.

Celui în cauză i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii din cadrul Servciului Rutier continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

*

A T E N Ț I E !

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv!

Alcoolul este unul din principalii factori de risc când vorbim despre conducerea vehiculelor pe drumurile publice.

Alcoolul și drogurile afectează capacitățile unui șofer: afectează judecata (în special capacitatea de a aprecia corect distanțele, precum și nivelul de risc), induc vigilență scăzută, reacție întârziată, somnolență și scăderea acuității vizuale.
Legislația rutieră prevede că șoferii prinși la volan cu o concentrație alcoolică în aerul expirat de până la 0,40 mg./l alcool pur riscă să primească între 9 – 20 puncte de amendă (între 1.305 – 2.900 de lei) și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, în timp ce șoferii care depășesc această concentrație alcoolică în aerul expirat vor fi încadrați la infracțiune, care se pedepsește, potrivit Codului Penal, cu închisoare între 1 și 5 ani.

Aceeași pedeapsă se aplică și în cazul conducerii vehiculelor sub influența substanțelor interzise!

D R U M  B U N !

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut