Încă un mall răsare la Zalău pe locul fostei Armătura

Încă un mall răsare la Zalău pe locul fostei Armătura

Tot acolo, se vor construi în viitorul apropiat locuințe, baze sportive, parcuri și parcări

Dezvoltatorul imobiliar Petron Energy va începe curând lucrările la noua zonă comercială și rezidențială a orașului, în locația fostei fabrici Armătura, după ce noul Plan Urbanistic Zonal va fi aprobat de consilierii locali în cadrul ședinței din 25 noiembrie.

Practic, cu un certificat de urbanism valabil până în toamna anului 2023 și cu un PUZ aprobat inițial, investitorul a făcut câteva mici modificări la proiect, iar acum trebuie suspus din nou votului în Consiliul Local. Proiectul vizează „Plan urbanistic zonal pentru schimbare U.T.R.-uri existente în zonă comercială (shopping center), zonă mixtă (rezidenţial, comercial şi servicii), construcţii şi amenajări sportive, zonă de agrement, servicii şi turism, realizare acces, echipare edilitară şi operaţiuni notariale”. Dezvoltatorul a adăugat în plus lucrările la căile de acces, echiparea edilitară și operațiunile notariale, față de ce se aprobase inițial în PUZ (shopping center, rezidenţial, servicii, birouri, construcţii de agrement şi sport, turism).

Dezvoltatorul imobiliar a depus documentațiile la Primăria Municipiului Zalău în luna aprilie a acestui an, modificările propuse Planului Urbanistic Zonal fiind în dezbatere publică până la finele lunii mai. Între timp, fosta fabrică Armătura a fost demolată și terenul este eliberat acum de miile de tone de moloz.

Suprafața totală a zonei vizate de noul proiect imobiliar este de 121.736 mp, iar suprafața construită estimată va fi de 79.128 mp.

Accesul pe teren, atât auto cât şi pietonal, se va realiza din bulevardul Mihai Viteazul şi din strada Fabricii. Propunerea de acces din bulevardul Mihai Viteazul va ţine cont de proiectul administrației locale privind modernizarea bulevardului, aflat în curs de elaborare.
Accesurile pietonale vor fi conformate astfel încât să permită circulaţia persoanelor cu handicap şi care folosesc mijloace specifice de deplasare (scaun rulant). Panta rampelor de acces va fi de maxim 6%. Tot în proiect se arată că se va asigura cel puțin 1 loc de parcare pentru fiecare apartament rezultat, totodată se va asigura un număr suficient de locuri de parcare pentru public, precum şi pentru vizitatori, conform planului de situaţie anexat documentaţiei, toate în conformitate cu normele şi legislaţia în vigoare la data elaborării documentaţiei.

About Author

1 Comment

  1. Ionel

    Primăria Zalău, Consiliul Județean, alte instituții din județ. Ajutații pe cei care fac performanță, nu pe cei care fac sport că la birou și pretind salarii mari. Sportul aduce performanta când îl faci din plăcere și ambiție.
    Ce va trebuit echipa de fotbal știind că nu o puteți susține ? Să văd, vă treziți ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *