Lucrările de eficientizare energetică a blocului de locuințe P+8 din municipiu au fost finalizate, iar administrația locală a demarat procedura de recepție a obiectivului de investiții implementat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Proiectul a fost finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, bugetul de stat și bugetul local, valoarea finală a lucrărilor executate fiind de aproape 1,39 milioane de lei, inclusiv TVA.

”Prin implementarea acestui proiect s-a îmbunătățit eficiența energetică în blocul P+8 – Str. Simion Bărnuțiu nr.25 din municipiul Zalău prin lucrări de reabilitare termică ce determină consumuri mai mici de 100 KWH/mp/an; s-au îmbunătățit condițiile de trai a locatarilor din bloc prin reducerea consumului anual specific de energie cu cel puțin 50%; a crescut numărul de gospodării cu o clasficare mai bună a consumului de energie de la 0 la 32”, au precizat reprezentanții Primăriei Zalău.

Principalele lucrări executate au fost de izolare termică a fațadelor, cu sisteme compozite de izolare termică cu o grosime a termoizolației de 15cm, s-a înlocuit tâmplăria exterioară existentă/geamuri, inclusiv a celei aferente accesului în blocul de locuințe, cu tâmplărie termoizolantă pentru îmbunătățirea performanței energetice a parții vitrate, s-au închis balcoanele și logiile, s-au izolat termic parapeții, s-a realizat termohidroizolarea acoperișului tip terasă cu sisteme compozite de termoizolare cu o grosime a termoizolației de 20cm și s-a modernizat liftul.

Odată cu realizarea măsurilor de creștere a eficienței energetice a clădirii au fost realizate și câteva măsuri conexe cuprinse în proiect: repararea elementelor de construcție ale fațadei care prezintau potențial pericol de desprindere și afectau funcționalitatea blocului de locuințe, repararea acoperișului tip terasă, inclusiv repararea sistemului de colectare a apelor meteorice de la nivelul terasei, au fost demontate instalațiile și echipamentele montate aparent pe fațadele/terasa blocului de locuințe precum și remontarea acestora dupa efectuarea lucrărilor de intervenție, s-au refăcut finisajele interioare în zonele de intervenție, dar și canalele de ventilație din apartamente în scopul realizării ventilării naturale a spațiilor ocupate.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut