noiembrie 27, 2022

Încă trei zile libere pentru bugetari în 2023

Ministerul Muncii a pus în dezbatere publică o Hotărâre de Guvern potrivit căreia bugetarii vor primi încă trei zile libere în plus, anul viitor. Ar urma să fie nelucrătoare zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august.

În conformitate cu prevederile legale, până la data de 15 ianuarie a fiecărui an, se stabilesc, prin hotărâre a Guvernului, pentru personalul din sistemul bugetar, zilele lucrătoare pentru care se acordă zile libere, precum şi zilele în care se recuperează orele de muncă neefectuate.

Proiectul de hotărâre postat pe site-ul Ministerului Muncii se va afla în dezbatere publică până în 9 decembrie, perioadă în care pot fi formulate propuneri și sugestii.

Propunerea de transformare a zilelor de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august în zile nelucrătoare a fost făcută în contextul în care zilele de 24 ianuarie, 1 iunie și 15 august sunt declarate zile libere nelucrătoare, potrivit prevederilor legale.
“Pentru a asigura o utilizare eficientă a duratei timpului de muncă, dar şi pentru a crea personalului instituţiilor și autorităților publice timp liber pentru recuperarea capacității de muncă, se propune ca zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 să fie declarate zile libere,întrucât acestea se situează între zilele nelucrătoare de sărbătoare legală și perioadele de repaus săptămânal, conform legii”, scrie în actul normativ pus în transparență decizională.

Prevederile nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 și nici participanților în aceste procese.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *