septembrie 26, 2022

Inca o pauza la Michelin

Productia de anvelope a fabricii Michelin Silvania Zalau va fi oprita in aceasta luna timp de 18 zile, potrivit unor surse din cadrul companiei. Decizia a fost luata de conducerea Michelin Romania pe fondul crizei economice, care a redus semnificativ comenzile. Cele 18 zile nu vor fi consecutive, dar s-ar parea ca din 21 martie si pana pe 1 aprilie, sectoarele de productie isi vor intrerupe activitatea. Angajatii vor lua parte la traininguri si la diverse activitati din cadrul fabricii.
Aceasta nu este prima masura anti-criza luata de catre Michelin in fabricile din Zalau. In intervalul 12 decembrie 2008-3 ianuarie 2009, cei aproximativ 1.600 de salariati ai uzinelor de anvelope si cord metalic au intrat in somaj tehnic. Numarul zilelor de lucru a fost redus si in februarie: la Silvania, productia a fost intrerupta timp de trei zile, la fiecare sfarsit de saptamana, in timp ce la Romsteel Cord nu s-a lucrat duminica, anterior, zi fireasca de lucru.
Potrivit acelorasi surse, impactul crizei asupra celeilalte fabrici pe care Michelin o detine la Zalau – Romsteel Cord – nu este atat de purternic, aici productia de cord derulandu-se, in martie, la parametri normali.
Contactati, oficialii Michelin Romania nu ne-au furnizat o pozitie oficiala referitor la masurile ce vor fi luate in Silvania si Romsteel Cord in perioada urmatoare.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.