Inca o minivacanta pentru bugetari, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

Inca o minivacanta pentru bugetari, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

Bugetarii vor avea parte, din nou, de un weekend prelungit. In conditiile in care ziua de marti, 24 ianuarie, este zi libera prin lege, Guvernul a decis in sedinta de miercuri (18 ianuarie) ca ziua de luni, 23 ianuarie, sa fie tot nelucratoare. Astfel, bugetarii si elevii se vor bucura de o minivacanta. 

“Dupa cum se stie, data de 24 ianuarie a fost declarata prin lege zi libera si vrem in acest fel sa legam aceasta data de zilele libere din weekend”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.
Astfel, angajatii din sistemul bugetar si elevii se vor intoarce la munca sau la scoala abia miercuri, 25 ianuarie.
24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Rom‘ne, a fost declarata zi libera prin lege anul trecut.

Ziua de luni se recupereaza sambata

Potrivit prevederilor Hotararii de Guvern de miercuri, ziua de 23 ianuarie va fi recuperata, in regim de program normal, sambata, 28 ianuarie 2017, sau prin prelungirea corespunzatoare a timpului de lucru pana pe 31 ianuarie 2017. 
Facilitatea nu se acorda locurilor de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii. 
Dispozițiile acestei hotarari nu se aplica magistratilor si altor categorii din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in data de 23 ianuarie 2017, si nici participantilor in aceste procese. 

Ce libere mai avem anul acesta

Urmatoarele zile libere le vom avea pe 16 aprilie si 17 aprilie, de Pasti. Vom fi liberi apoi pe 1 Mai, de Ziua Muncii, pe 1 iunie, de Ziua Copilului, pe 4 si 5 iunie, de Rusalii. Urmeaza apoi 15 august, cand praznuim Adormirea Maicii Domnului. Pe 30 noiembrie vom fi liberi pentru ca e Sfantul Andrei, iar pe 1 decembrie e Ziua Nationala a Romaniei.
In 25 si 26 decembrie vom fi liberi din nou, de Crăciun.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *